• Connections: Verbinden is essentieel

  We zijn relationele wezens. Alles begon puur zintuiglijk. Als baby reageerden  we direct lijfelijk en emotioneel op nabijheid, aanraking, aankijken en geluiden. Onze emoties signaleerden wat we nodig hadden: eten/drinken, geruststelling, ruimte, rust, troost, nabijheid, interactie, .... Gaandeweg gingen we meer belang hechten aan woorden, meningen en uitspraken. Maar het is de aard van het beestje. Ook als volwassene spelen lichaamstaal en emotie een cruciale rol in ons welbevinden, onze communicatie en  onze manier van verbinden en hechten. Stress, angst, conflict dwingt ons om weer te luisteren naar onze impulsen en behoeften. Op de 5Ritmes®dansvloer gaat al onze aandacht en awareness naar ons  lijfelijk geheugen en onze lichaamstaal. Als we dit met een duidelijke intentie doen wordt het krachtig.

  REEKS (20-22u). "connections: de kracht van verbinden" start 19/2  

  6 opeenvolgende maandagavonden luisteren naar en ervaren wat jouw lijf vertelt over jouw relatie met jezelf, anderen en de wereld. Deze drie dimensies hebben we ook in de rest van ons dagelijks leven nodig om te functioneren.We dansen elke avond alle ritmes en hebben extra aandacht voor aspecten van verbinden. deze reeks is meer dan gewoon dansen, verdiepend. Inschrijven In Gent worden meerdere reeksen per jaar aangeboden o.a. nog op 16/4 en in het najaar. in Lennik start op 17/5 een Vrouwencirkel: "lijf-tijd en leef-wijze"  

  OPEN WAVE 25/2... Ongegeneerd jezelf kunnen zijn op de dansvloer, in eigen tempo op eigen-wijze dansen tot de dans overneemt. Een Wave zijn de 5Ritmes® samen: flowing, staccato, chaos, lyrical, stillness. 

  Elke 4de zondag vd maand (10u30-12u30) 25/2, 25/3...24/12/'18   vzw Polariteit, verkorting straat 55, 9040 GENT, zaal "de deining" Welkom vanaf 10u15. Kassa: 17 euro. De gratis proefles genereerde een vrije bijdrage van 30 euro, ik heb 40 euro gestort voor "plant een boom" bij Natuurpunt, uit dank voor de zuurstof die bomen ons steeds weer geven.

  Verdiepingsmomenten 2018 op agenda Danshetleven:
  imagesGE0A79ZR.jpg

  Healing Circle: bewegen in het medicijnwiel 25/3... We bouwen samen een medicijnwiel, een krachtveld dat heelt en transformeert. Ook al heeft elke windrichting, elk element, elk ritme een eigen kleur. Alles is een uiting van levenskracht. Tijdens dit ritueel daal je af in een ander weten, door het krachtveld en de intenties waarmee dit gebouwd werkt de beweging die van binnenuit komt sterk helend. Vooraf inschrijven nodig! Lenteritueel (13u30-17u30) 25/3  Nu vroegboekkorting


   

  Lees meer...