• Image 2018: You dancing dreams coming true

  Mijn allerbeste wensen voor een Zalige Kerst en een Magisch 2018. Liefde, zelfzorg, gezondheid, vreugde, creativiteit, genegenheid en goesting om samen te dansen. Ik zet alvast een paar mogelijkheden op de kaart.

   

  Dansdag 7/1/'18: Happy New Me! Let the Magic Begin...

  Wat maakt jou blij en gelukkig, wat wens je jezelf/de wereld toe? Wat ALS je dit handen en voeten geeft en de beweging van binnenuit volgt? WAT ALS jouw realiteit net als het leven zichzelf voortbrengt? Onze cellen hernieuwen zich continu waardoor ons lichaam om de 7 jaar bijna volledig vernieuwd is. Magisch toch? Wat als we bewuster richting geven aan de levenskracht in ons om dromen waar te maken? Elke droom begint bij de eerste stap...Wij zijn co-creators van ons eigen leven. De 5Ritmes® volgen het creatieproces. Deze actieve dansmeditatie helpt jou luisteren naar en ervaren wat jouw lijf vertelt over jouw relatie met jezelf, anderen en de wereld. Alles is welkom. Door liefdevol aandacht te geven aan wat vastzit, verandert wat was. Inschrijven voor 4/1/18

   

  OPEN WAVE Elke 4de zondag vd maand (10u30-12u30): 28/1, 25/2, 25/3...24/12/'18  

  Ongegeneerd jezelf kunnen zijn op de dansvloer, in eigen tempo op eigen-wijze dansen tot de dans overneemt. Een Wave zijn de 5Ritmes® samen: flowing, staccato, chaos, lyrical, stillness. Welkom vanaf 10u15. Kassa: 17 euro.   Gratis Proefles om10u30  tijdens opendeurdag 14/1/2018.  vzw Polariteit, Verkorting straat 55, 9040 GENT, zaal "de deining" .

   

  REEKS (20-22u). "dans je leven" start 15/1  

  4 opeenvolgende maandagavonden dansen wat er is, in een vaste groep geeft rust, schept een band. Alle ritmes komen aan bod, er wordt ingespeeld op de groepsenergie. Er is altijd ruimte om jouw eigen dans te vinden in het aanbod. Er worden meerdere reeksen per jaar aangeboden. 5R dansen is een keuze om tijd te nemen voor jezelf. Het is een kans om fysiek, emotioneel en mentaal bij te tanken of stoom af te blazen. Sowieso brengt de dans jou dichter bij jezelf en anderen. Inschrijven nu 

  VOORUITZICHTEN 2018:         

  Reeksen op ma. (20-22u) startdata: 15/1, 19/2, 14/4, 28/5  en najaar 2018

  - Workhop (13u30-18u) Healing circle  op 25/3 en op 23/9           

  - Dansdagen: Divine feminine 15/8  en  Inner Peace 11/11          

  - Weekends: Embodied heart 29-30/9 en  Roots & Spirit 3-4/11 

  INFO zie AGENDA www.danshetleven.be

   

   

 • VERTRAGEN... INNERLIJK TOT RUST KOMEN

  Vaak zoeken we buiten ons naar vervulling, echter het is net in ons dat we de rust kunnen vinden. Zeker helpt het als we het gebrabbel in ons hoofd kunnen los laten, onze gedachten kunnen ombuigen van negatief naar positief en, als dit niet lukt, onszelf hierom kunnen vergeven en nieuwe keuzes maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om rust te vinden: een hobby beoefenen (schilderen, tekenen,...), wandelen, koken, mediteren, dansen, een goed gesprek met ruimte voor stiltes, een ritueel in een medicijnwiel.

  Van het leven houden, jezelf graag zien en ervaren dat je er mag zijn is soms makkelijker gezegd dan gedaan. We vinden dat we sneller, beter, mooier, rijker... moeten zijn dan we zijn. dit is de egotrip van de hebberij. Vergelijken is een gevaarlijk spel. wat is tenslotte norm-aal? Als ik dans of dans begeleid of een ritueel/workshop geef ben ik zo bezig met wat ik doe dat ik makkelijker bij mijn gevoel en lijfelijk gewaar zijn kan komen en als ik dan lief ben voor wat speelt, ervaar ik rust en steun. Dan krijg ik inspiratie.

  Ik wens jou voor het einde van het jaar ZALIGE GEDACHTEN, GELUKKIGE MOMENTEN, BELOFTEVOLLE VOORUITZICHTEN en EEN INSPIREREND NIEUWJAAR.

   

  medicijnwielRITUEEL Stiltedans in het Medicijnwiel op 17/12/'17 vanaf 13u30-18u In GENT. Het medicijnwiel is een sacrale ruimte waarbinnen we bescherming vinden en heling laten gebeuren in rust, beweging, klank en stilte. We bouwen samen het medicijnwiel waarin jij de tijd krijgt om ruimte te geven aan jouw intentie/vraag. Op zich is dit al een soort pelgrimstocht in jezelf. Afgestemd op de levensstroom word je bewogen, krijg je inzichten en zegeningen die je op dit moment in je leven nodig hebt. We vertragen, verstillen, verdiepen ons contact met ons ware zelf.  Vooraf inschrijven. .  Niet verplicht, wel aanbevolen: de ochtendwave van 17/12 (10:30-12u30) als opwarming te nemen. Dit is de laatste open 5Ritmes-sessie van 2017.

  OPEN 5RITMES SESSIES terug maandelijks in 2018, elke 4de zondag van de maand (10u30-12u30) in Verkortingstraat 55, 9040 Gent. De laatste is op 17/12/17 om 10u30!

  Gewoontegetrouw dansen we het nieuwe jaar in door dankbaar los te laten wat we niet meer nodig hebben en aandacht te schenken aan wat ons hart ons ingeeft. De aanmoediging van vrienden en familie voor elkaars vreugdevol nieuwjaarswensen brengt maakt ons blij.

  1234719_555324817900198_979709224_n.jpg

  DANSDAG 7/1/'18: HAPPY NEW ME

  Blijkt dat we elke 7 jaar fysiek "vernieuwd" zijn en verouderen niet nodig is. Magisch toch? "Wat Als..." we focussen op wat beweegt, goed voelt en op dankbaarheid, zelfs voor de tegenvallers die ons spiegelen waarin we kunnen groeien?  Kunnen we dansend ons leven helen?  De ritmes zijn poorten om bewuster te luisteren naar wat jouw lijf vertelt over hoe je in relatie staat met jezelf, anderen en de wereld. Alles is welkom zoals het wil dansen en door er liefdevolle aandacht aan te geven verandert het al. We geven letterlijk armen en benen aan wat we meer in ons leven willen aantrekken.korting tot half december

  5RITMES REEKS: Dans je leven vanaf 15/1/'18

  Tijd nemen voor jezelf, geen telefoons, geen gebabbel, alleen maar aandacht hebben voor ademen en bewegen. Jij danst het ritme en het tempo van jouw leven, op jouw unieke manier. .De 5Ritmes heten flowing, staccato, chaos, lyrical en Stillness. De ritmes zitten al in jou, leer ze benutten om dichter bij jezelf te komen.
  De Reeks van 5 opeenvolgende maandagavonden is in een vaste groep. Jij danst wat jou die avond bezig houdt, of wat je nodig hebt (gewoon dansen, stress lossen van het werk, contact...). we dansen alle ritmes elke avond op verschillende soorten muziek.

   Voor wie (+21) wil bewegen in en vanuit eigen comfortzone naar vernieuwing, bereid om te dansen in respect met eigen grenzen. Inschrijven met korting tot half december.