Dansen in tijden van chaos

We leven in een ecologisch, economisch en politiek woelige tijd. Noodweer in Texas en India, hevige bosbranden, aardverschuivingen. Oorlogen, terreur en daar bovenop de raketlancering van Noord-Korea. Dit alles versterkt de  golven van angst en woede in de wereld. Het vraagt alertheid (niveau 3) om gegrond en gecenterd te zijn, bewust te ademen en aandachtig te luisteren naar de stiltebron onder de beklemming rond ons hart. Precies in tijden van chaos is het zaak om fysiek, emotioneel, mentaal soepel en mild te blijven zodat we niet nog méér verharding en verzuring veroorzaken. De bedrijfswereld duidt deze tijd met de militaire term VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambigue) en gebruikt als symbool een hoge golf! Een WAVE! Ze raden aan om te handelen met visie (juiste intentie/waarden), beweeglijkheid, helderheid (focus) en bewustzijn (awareness). Competenties die we aansterken via de 5Ritmes®dans.

Afgelopen zondag, voelde ik kracht en vreugde toen ik opnieuw zag  hoe bewust bewegen en ademen, dansers in hun lijf doet landen waardoor rust en openheid ontstaat. Een organisch opgebouwde hartmeditatie in beweging, mondde spontaan uit in een zee van vrije open bewegingen. Armen, voeten, hoofden en kaken ontspanden. Ogen straalden in de ont-moet-ing met  andere dansers. Nieuwkomers voelden als oude bekenden. Wat een energieboost, wat een wellness!

Gratis 5Ritmes® proefles op 10/9 om 14u tijdens de opendeurdag van vzw Polariteit, in zaal "de deining" waar elke 4de zondag van de maand een WAVE gedanst wordt. Dit zijn de 5Ritmes® samen: flowing, staccato, chaos, lyrical, stillness. Let us surf the wave op zondag (10u30-12u30): 24/9, 22/10, 26/11 en uitz. 17/12! Welkom vanaf 10u15. Kassa: 17 euro.

Jawel je leest het goed. Er starten in september 2 avondreeksen (vaste  groep):

- ma. 11/9: Ride the energy of your unique spirit, 7 opeenvolgende weken, gevorderden

- do. 14/9: back to basics:  5 opeenvolgende weken, initiatie voor beginners

Verder staan 2 medicijnwiel rituelen gepland (24/9 en 17/12) en een dansdag op 11/11

 

De commentaren zijn gesloten.