• In tijden van onrust, overprikkeling en chaos is zoeken naar innerlijke rust een noodzaak.

  “Niets is sterker dan de stilte.

  Niets geeft zoveel kracht als het zwijgen van de nacht.

  Niets is sterker dan het woord dat niemand hoort...”

  Stef Bos.

   

  Stilte spreekt boekdelen. Vertragen verdiept. Zoals een adempauze na een zin, gewicht geeft aan wat gezegd werd en ruimte maakt om te horen wat komt.

  Bewust luisteren scherpt ons gewaar zijn (awareness), sterkt onze innerlijke getuige, biedt rust en ontwikkelt mededogen in ons hart. ADEM geeft fysiek en emotioneel RUIMTE en omgekeerd.

  Verstillen is niet hetzelfde als stil vallen of verstijven. Het is even halt houden om inwendig te luisteren waar de beweging heen wil én om te horen hoe de wereld antwoordt op de beweging die zich aandient. Innerlijke ruimte en omgevingsruimte zijn verbonden door adem. Je wordt één met alles. Er is synergie en synchroniciteit. Bewegingen kunnen vloeiend, afgelijnd, onverwacht grillig, moeiteloos licht, wijds en immens present zijn: 5Ritmes® in meditatie.

  Dag: Zon. 11 dec.16 (10u30-18u) voor 6/12 inschrijven.

  Prijs: 75 (BTW incl.) op BE94063-1063778-14 van A. Geerts.

  Plek: Polariteit vzw, Verkortingstraat55, 9040 Gent (vlakbij station Dampoort).

   

 • Innerlijke rust vinden in tijden van chaos

  “Peace comes from within.  Do not seek it without.” ― Gautama Buddha

  In het oog van de storm zou het rustig zijn. Sufi's dance.Daarom raadde Gabrielle Roth "slow dancing with chaos"  aan!

  In tijden van onrust: aardbevingen, economische verschuivingen, massale emigraties vanwege oorlog dreigt angst de bovenhand te krijgen op gezond verstand en mededogen. We zijn mensen en kunnen door emoties besmet worden, hierdoor hebben de emoties (conflicten) ons in hun greep  in plaats dat wij emoties hebben/voelen. Dansen is een goeie manier om terug beide voeten op de grond te krijgen, rust te ervaren en te handelen vanuit wijsheid.

  Op 11/11 Wapenstilstand wordt het einde van WOI herdacht. Het heeft tot nog toe de oorlogen niet gestopt. Echter wat wel helpt is eens stil te staan bij alle inwendige oorlogen die wij nog dagelijks voeren. Conflicten in ons, onopgeloste (familie)zaken, ruzies die dreigen te escaleren als we niet naar ons eigen aandeel kijken. De oefening is leren hoe we beter met verschil kunnen omgaan, hoe we bruggen bouwen via communicatie, hoe we verbinden zonder verschil uit te sluiten. ik geloof dat we bijdragen aan wereldvrede door onze eigen interne oorlogen te stoppen. door te voelen wat gevoeld moet worden en aandacht te hebben voor onderliggende behoeften. Op 11/11/'16 is er een INNER PEACE dansdag in Gent om dansend uit een persoonlijke conflictsituatie te geraken.

  Dansen helpt zo wie zo emoties te gronden. Dansmogelijkheden najaar 2016: nog 2 open WAVE sessies (27/11 en 18/12/'16), een reeks (14/11), SILENT WINGS (11/12)  Volgend jaar een groeitraject Embodied Heart

  Wil je gehoord, gezien, gesteund worden om uit een moeilijke situatie te geraken. Individuele sessies:  therapie, coaching of  F.E.E.T of sjamanistisch ritueel. mogelijk op afspraak bij Anne Geerts 0476/898006